Handleiding Inich – Botame

06-22966748

Gratis verzending v.a. €15,-

Google Review:
5/5

Gratis verzending v.a. €15,-

Botame Inich Terrarium

Handleiding Inich/Manu

Gefeliciteerd met je eigen terrarium! Je bent nog een aantal stappen verwijderd van een eigen mini-ecosysteem in huis. Lees deze handleiding goed door, en je zult snel kunnen genieten van jouw nieuwe terrarium.

In deze handleiding zie je met name foto’s van het Inich tarrarium. Wees gerust, de stappen die je moet nemen voor het bouwen van je de Manu zijn exact hetzelfde. Je kunt deze handleiding dus ook gebruiken als je van een kleurrijke Manu wil genieten. 

Voordat je kan beginnen met het bouwen van je eigen terrarium moeten er eerst de nodige voorbereidingen worden getroffen. Haal de plantjes uit hun pot en zet deze in een bak of kom. Vul de kom met water totdat deze is gevuld tot halverwege de aarde kluit van de plantjes. Laat ze 5 tot 10 minuten weken.

Tip: Let op het gebruik van het juiste water. Kraanwater vinden niet alle plantjes leuk en het kalk in het kraanwater laat witte vlekken achter. Om je terrarium te bewateren raden wij aan om gebruik te maken van mineraalwater.

Botame Isalo Terrarium

1. Schoonmaken

Maak de pot van binnen goed schoon. Bij voorkeur met mineraalwater.

Botame Inich Terrarium

2. Hydrokorrels

Voeg de hydrokorrels toe aan de pot. Leg deze in de eerste instantie voorzichtig neer om beschadiging aan het glas te voorkomen. Vul totdat alle hydrokorrels in de pot zitten en verdeel deze tot een egale onderlaag in de pot.

Botame Inich Terrarium


3. Het Grind

Er worden drie soorten grind geleverd: fijn grijs grind, fijn wit grind en grof grijs grind. Pak het fijne grijze grind en het fijne witte grind. Leg de steentjes in een cirkel langs het glas. Er hoeven geen steentjes in het midden van de pot te liggen. Doe dit eerst met het fijne grijze grind en leg daar bovenop het witte grind. Zo ontstaan verschillende steen-lagen. Doe dit voorzichtig om beschadiging aan het glas te voorkomen.

 

Let op: gebruik het grove grijze grind om het terrarium later mee te decoreren.

Botame Inich Terrarium

4. Het Sediment

Nu je steenlagen in de pot zitten kan je het sediment toevoegen. Haal het substraat uit de zak en breng het gelijkmatig aan in de pot.

Botame Inich Terrarium

5. De Plantjes

Inmiddels zijn de kluiten van de plantjes goed volgezogen met water. Gooi het water weg of bewaar het voor hergebruik als het niet te modderig is. Maak de kluitjes van de plantjes losser, maar probeer de wortels zo min mogelijk te beschadigen.

Botame Inich Terrarium


6. De Plantjes Plaatsen

Hark je terrarium bij en graaf met je hand of een schepje kleine kuiltjes op de plekken waar jij je plantjes in de pot wil plaatsen. Plaats de plantjes met hun wortels in de kuiltjes en dek rondom af met sediment uit de pot.

Botame Inich Terrarium

7. Het Mos

Scheur het mos in gewenste stukjes en laat de onderkant
even weken in het mineraalwater. Als het mos goed vochtig is, kan je het als puzzelstukjes op de aarde leggen. Laat een klein oppervlak van het sediment onbedekt zodat de aarde te zien blijft.

Botame Inich Terrarium

8. Decoratie

Gebruik het grove grijze grind om het nog onbedekte stukje aarde mee te bedekken. Dit is de plek waar je indien nodig water op kan gieten. De rest kun je naar eigen behoefte gebruiken ter decoratie.

Botame Inich Terrarium

9. Water Sproeien

Besproei de plantjes met een plantenspuit. Let op dat je ook nu mineraalwater gebruikt. 

Botame Inich Terrarium

10. Water Geven

Nu de plantjes goed besproeit zijn kan er met de gieter water worden gegeven. Doe dit op de plek waar je met stap 8 de steentjes hebt geplaatst. Geef je terrarium water totdat er een klein laagje water zichtbaar is op de bodem van de pot.

Botame Inich Terrarium

GOED GEDAAN!

Je terrarium is klaar om te schitteren in jouw huis! Let op dat je de pot nog even 48 uur laat luchten voordat je hem afsluit. Geef je terrarium in de eerste maanden genoeg aandacht. De plantjes zullen misschien nog moeten wennen aan hun nieuwe ecosysteem. Kijk op de verzorgingspagina voor alle verzorgingstips.