Handleiding Isalo – Botame

06-22966748

Gratis verzending v.a. €15,-

Google Review:
5/5

Gratis verzending v.a. €15,-

blank

Handleiding Isalo

Gefeliciteerd met je eigen terrarium! Je bent nog een aantal stappen verwijderd van een eigen mini-ecosysteem in huis. Lees deze handleiding goed door, en je zult snel kunnen genieten van jouw nieuwe terrarium.

Let op: wij hebben het Isalo terrarium vernieuwd. Daardoor komt de inhoud van het pakket niet meer één op één overeen met de handleiding. Geen zorgen! je kunt gewoon de stappen hieronder volgen.

Voordat je kan beginnen met het bouwen van je eigen terrarium moeten er eerst de nodige voorbereidingen worden getroffen. Haal de plantjes uit hun pot en zet deze in een bak of kom. Vul de kom met water totdat deze is gevuld tot halverwege de aarde kluit van de plantjes. Laat ze 5 tot 10 minuten weken.

Tip: Let op het gebruik van het juiste water. Kraanwater vinden niet alle plantjes leuk en het kalk in het kraanwater laat witte vlekken achter. Om je terrarium te bewateren raden wij aan om gebruik te maken van mineraalwater.

Botame Isalo Terrarium

1. Schoonmaken

Maak de pot van binnen goed schoon. Bij voorkeur met mineraalwater.

Botame Isalo Terrarium

2. Hydrokorrels

Voeg de hydrokorrels toe aan de pot. Leg deze in de eerste instantie voorzichtig neer om beschadiging aan het glas te voorkomen. Vul totdat alle hydrokorrels in de pot zitten en verdeel deze tot een egale onderlaag in de pot.

Botame Isalo Terrarium


3. Het Grind

Er worden drie soorten grind geleverd: fijn grijs grind, fijn wit grind en geel grind. Pak het fijne grijze grind en het fijne witte grind. Leg de steentjes in een cirkel langs het glas. Er hoeven geen steentjes in het midden van de pot te liggen. doe dit eerst met het fijne grijze grind en leg daar bovenop het witte grind. Zo ontstaan verschillende steen-lagen. Doe dit voorzichtig om beschadiging aan het glas te voorkomen.

 

Let op: gebruik het gele grind om het terrarium later mee te decoreren.

Botame Mulu Terrarium
Botame Isalo Terrarium

4. Het Sediment

Nu je steenlagen in de pot zitten kan je het sediment toevoegen. Meng de aarde en het zand zoals op de foto hierboven. Gebruik niet all het zand, maar bewaar ongeveer 1/10e. Verdeel daarna het mengsel in de pot op een gelijkmatige manier.

Botame Isalo Terrarium

5. De Plantjes

Inmiddels zijn de kluiten van de plantjes goed volgezogen met water. Gooi het water weg of bewaar het voor hergebruik als het niet te modderig is. Maak de kluitjes van de plantjes losser, maar probeer de wortels zo min mogelijk te beschadigen.

Botame Isalo Terrarium


6. De Plantjes Plaatsen

Hark je terrarium bij en graaf met je hand of een schepje kleine kuiltjes op de plekken waar jij je plantjes in de pot wil plaatsen. Plaats de plantjes met hun wortels in de kuiltjes en dek rondom af met sediment uit de pot.

Botame Isalo Terrarium

7. Het Mos

Pak het overgebleven zand en strooi het rustig om je plantjes heen op de aarde. Als er teveel zand blijft plakken op de cactussen kan je het er af blazen.

Botame Isalo Terrarium

8. Decoratie

Gebruik de gele grindsteentjes om een klein stukje aarde mee te bedekken. Dit is de plek waar je indien nodig water op kan gieten. De rest van het gele grind kan gebruikt worden om naar eigen behoefte te decoreren.

Botame Isalo Terrarium

9. Water Geven

Nu kan er met de gieter water worden gegeven. Doe dit op de plek waar je met stap 8 de steentjes hebt geplaatst. Geef je terrarium water totdat er een klein laagje water zichtbaar is op de bodem van de pot.

Botame Isalo Terrarium

GOED GEDAAN!

 

Je terrarium is klaar om te schitteren in jouw huis! Let goed op of je ze niet te veel of te weinig water hebt gegeven en geef om de één tot twee weken water. Geef je terrarium in de eerste maanden genoeg aandacht. De plantjes zullen misschien nog moeten wennen aan hun nieuwe ecosysteem. Kijk op de verzorgingspagina voor alle verzorgingstips.